Waar gaat de kabel langs?

De exacte kabel route wordt vastgelegd door de netbeheerder. Hiervoor vraagt de netbeheerder een aparte vergunning voor aan. De route wordt in samenspraak met de gemeente Raalte afgestemd.

Wie is Kronos Solar?

Kronos Solar komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar al jarenlang een bestendige markt voor de opwekking van zonne-energie bestaat. Kronos Solar realiseert zonneparken op weide-, braakliggende en voormalige industriegebieden.

Kronos is één van de snelstgroeiende ontwikkelaars op de markt en actief op 4 continenten, in 9 verschillende landen. Waaronder vooral Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland. Er zijn reeds meer dan 60 zonneparken ontwikkeld en heeft een slagingspercentage in het verkrijgen van de juiste vergunningen van meer dan 90%.

Kronos’ succes is gebaseerd op een directe verbinding met lokale belanghebbenden van onze projecten en een scherpe blik op kwaliteit en kosteneffectiviteit. Als onafhankelijke ontwikkelaar is Kronos Solar in staat de meest geschikte locaties, technologieën en partners te combineren om zo verantwoorde, duurzame zonne-energie projecten te kunnen realiseren.

Vanwege de complexiteit van de projecten kiest Kronos Solar ervoor om van A tot Z betrokken te zijn en daarbij veel aandacht te besteden aan samenwerking met lokale partijen en een duurzame landschappelijke inpassing zodat ook meerwaarde voor de omgeving ontstaat.

Meer informatie kunt u vinden op de website.

Hoe lang blijft het zonnepark en wat daarna?

Overeenkomsten worden aangegaan voor een periode van 25 jaar. Daarna wordt het zonnepark opgeruimd en krijgt het terrein haar oude bestemming/gebruik terug. Wellicht dat de nieuwe bomen of natuuroevers kunnen blijven bestaan, hier wordt naar gekeken.

Waarom is het zonnepark zo groot?

De doelstellingen voor het opwekken van duurzame energie zijn hoog: de gemeente wil energie-neutraal zijn in 2030. Een zonnepark van deze grootte stelt de gemeente in staat een flinke stap te zetten in de richting van het behalen van deze doelstellingen.

Heeft Raalte een zonnepark nodig?

De gemeente Raalte heeft de ambitieuze doelstelling het aandeel van duurzame energiebronnen in de toekomst significant te verhogen. Dit is in navolging van provinciale, nationale en internationale doelstellingen die zijn opgesteld in een poging minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen, en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.